Telliskivi perearst: paratsetamooli söömine lõpeb vähiga (7)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Homöopaatiline ravim Gripp-Heel minigrip-kotikeses. 
Homöopaatiline ravim Gripp-Heel minigrip-kotikeses. Foto: Erik Prozes

«Tead, Terje, üks tont käib mööda Euroopat ringi ja see tont on vähk. Kui sa paratsetamooli edasi sööd, siis saad sa vähi.» Telliskivi perearstikeskuse perearsti järjekordne patsient räägib, kuidas perearst Urve Prits teda homöopaatilistest ravimitest loobudes vähki haigestumisega hirmutas ja kuidas keskuses ebaseadusliku ravimite müümisega tegeletakse.

Kui 50-aastane Terje (nimi muudetud – K. K.) pöördus mõned aastad tagasi perearsti poole tavalise viirushaigusega, uuris perearst Urve Prits, missuguseid ravimeid ta võtnud on. Terje luges üles ravimid, millest enamik olid «eeskujulikult» looduslikud, kuid nende seas oli ka paratsetamooli sisaldav gripitee. Kuuldes, et Terje on tarvitanud alternatiivmeditsiinivälist ravimit, vaatas Prits talle sügavalt silma ja ütles: «Tead, Terje, üks tont käib mööda Euroopat ringi ja see tont on vähk. Kui sa paratsetamooli edasi sööd, siis saad sa vähi.»

Kuigi Terje oli ähvardusest jahmunud, pettus ta arstis lõplikult alles hiljem, kui ei saanud oodatud ravi kõrvapõletikule. Kolm aastat tagasi pöördus ta perearsti poole n-ö maapealse merehaigusega, mille tõttu oli raske püsti tõusta. «Ma ei saanud siis veel üldse aru, mis mul viga on. Püsti ei saanud seista ja mul oli pidev iiveldus,» rääkis Terje. Pritsi algne diagnoos oli vanadusega tekkinud tinnitus, mille vastu ta andis soovituse pearinge teha.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles