Saarte Hääl: kiire tegutsemine päästis vette kukkunud lapse elu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Kivi näitab kohta vallikraavi ääres, kus ta sillalt vette kukkunud poisi välja tõmbas.
Margus Kivi näitab kohta vallikraavi ääres, kus ta sillalt vette kukkunud poisi välja tõmbas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare lossipargi paadisillalt tõukerattaga vette kukkunud poiss pääses tänu pargis jalutaja tähelepanelikkusele ja kiirele reageerimisele.

«Vaatasin, et poiss sõidab tõukerattaga, ja rääkisin tuttavatega edasi, järgmisel hetkel poissi enam polnud,» meenutas Margus Kivi Saarte Häälele eelmise reede õhtut Nautleja kohviku juures asuva paadisilla lähistel.

Oma sõnutsi mõtles ta juba künkalt paadisilla poole sõitvat poissi silmates, et see pole küll just kõige ohutum koht. Kuid mõtteks see vaid jäigi. Järgmisel hetkel oli poiss juba vees.

«Ühtegi heli või karjatust polnud. Ma ei mäleta, kas isegi mingit virvendust oli vees, aga jooksin kohe vee äärde, kui sain aru, et midagi on valesti,» meenutas perega jalutuskäigul olnud Kivi.

Oma sõnul viskas ta automaatselt telefoni taskust ja hakkas juba pintsakut seljast kiskuma, kui nägi, et poiss on kohe silla ääres ja tiris ta riietest kinni haarates välja. Poiss oli olnud täiesti vaikselt vees, ilma liigutamata.

Siis jõudsid kohale ka poisi ema ja õde. Kivi tõstis veest välja ka jalgratta ja veendunud, et poisiga on kõik korras, läks minema. Poisi ema tänas päästjat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles