Ülevaade: suur osa Eestist on vähem kui nädalaga äärmiselt suure tuleohu küüsi sattunud

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kuvatõmmis

Soojad ja kuivad ilmad on vähem kui nädalaga tekitanud Eestis suure tuleohu, suur osa Eestist on aga äärmiselt suure tuleohu küüsis (kaardil punaselt märgitud). Vaata tuleohu suurenemist alates 27. maist kuni tänaseni:

Riigi Ilmateenistuse prognoosi kohaselt püsib valdavalt kuiv ilm ka järgmise nädala alguseni, mistõttu suureneb tuleoht Eestis veelgi. «Väike võimalus üksikuteks vihmahoogudeks on üksnes 2. ja 4. juunil, kuid tõenäoliselt on sajuhulk niivõrd väike, et see ei leevenda suurt tuleohtu,» teatas ilmateenistus. 

Äärmiselt suur tuleoht tähendab, et kohalikud omavalitsused võivad keelata igasuguse metsa kasutamise ja võõras metsas viibimise. Alates tänasest on kõikides Eesti metsades keelatud suitsetamine, grilliseadmete kasutamine ja lõkke tegemine. 

Vaata lähemalt: 

Foto: Kuvatõmmis

Päästeamet kuulutas täna välja kogu Eesti territooriumil suure tuleohuga aja, mis toob kaasa olulisi piiranguid. Kui varasematel aastatel on päästeamet suure tuleohuga aja välja kuulutanud piirkonniti, siis tänavu laieneb see kogu Eestile – kuuma ja kuiva ilma tõttu on olukord väga tuleohtlik kõikjal.

Suure tuleohuga aeg tähendab, et looduses on kõrge temperatuuri ja sademete puudumise tõttu äärmiselt suur tuleoht ning igasugune tuletegemine võib tekitada tulekahju ohu või põhjustada tulekahju metsas või maastikul. Inimeste jaoks seab suure tuleohuga aeg lisapiirangud metsas tegutsemisel.

«Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine sh selleks ettevalmistatud kohas,» sõnas päästeameti peadirektor Kuno Tammearu. Päästeametile tähendab suure tuleohuga aeg kõrgendatud tähelepanu pööramist inimeste käitumisele looduses ringi liikudes ja toimetades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles