Kurikuulus kelm mõisteti Haapsalus tingimisi vangi (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Ivo Simson
Richard Ivo Simson Foto: Politsei

Haapsalu kohtumajas mõisteti eile kolme aasta ja kuue kuu pikkune vanglakaristus nelja-aastase katseajaga Richard Ivo Simsonile, kes oli aasta jooksul Haapsalus ja Tallinnas üheksalt inimeselt välja petnud üle 20 000 euro. Katseaeg määrati mehele, et ta saaks tööl käia ja ohvritele kahju hüvitamiseks raha teenida.

Simson lubas 2017. aasta jaanuaris kahele ohvrile, et ostab Haapsalus Kalda tänaval oleva maja, teeb selle korda ja müüb selle vaheltkasuga edasi, kirjutab Lääne Elu. Neilt Tallinnas elavatelt inimestelt pettis ta välja 3500 eurot. Süüdistuse järgi ei plaaninud ta maja tegelikult osta, kuigi ühe ohvri veenmiseks võltsis maja ostu-müügilepingut.

Veebruaris lubas ta Haapsalu inimesele, et ostab talle USAst Land Roveri ja küsis ettemaksuks 3300 eurot. Märtsi lõpus pettis ta kahelt suvituslinna inimeselt välja 4000 eurot, lubadusega teha korda Kalda tänava maja ja see maha müüa.

Kelmi ohvreid oli veelgi enam ja Simsoni täispikka paturegistri ülevaadet saab lugeda Lääne Elust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles