Me ehitame maja... peaaegu tasuta!

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siin see on <em>–</em><em> </em>Lilleoru pilliroopakkidest ehitatud koolihoone, ehituse üks hingi Ave Oit (vasakul) ja vabatahtlikuna panustanud Kaie Kotov.
Siin see on <em>–</em><em> </em>Lilleoru pilliroopakkidest ehitatud koolihoone, ehituse üks hingi Ave Oit (vasakul) ja vabatahtlikuna panustanud Kaie Kotov. Foto: Sander Ilvest

Võimalik, et pärast Estonia teatrihoone ehitamist pole ühtki teist avalikku hoonet Eestis rajatud nii suures osas annetuste ja vabatahtlike abiga. Pealekauba on peagi valmiv Lilleoru koolimaja Harjumaal unikaalne terves Euroopas, ilmselt isegi kogu maailmas.

Head liimpuidust talad olid saadaval ja mitu ust samuti. Aga tegutseda tuli nende nimel kiiresti. Aega oli paar-kolm nädalat. Või muidu lähevad talad ja uksed kõige kaduva teed, hävitamisele.

Sügis oli käes. Tallinna pooleks aastaks rajatud Põhuteater oli oma aja ära elanud. Ees ootas halastamatu lammutamine. Halastamatu muidugi juhul, kui keegi selle vastu mingitki huvi ei ilmuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles