PPA tunnistab kehtetuks ligi 12 500 ID-kaardi sertifikaadid

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Politsei- ja piirivalveamet tühistab alates reedest kehtetuks pea 12 500 turvanõuetele mittevastava ID-kaardi sertifikaadid, kaardid vahetatakse välja garantiikorras.

Riik vahetab garantiikorras välja kõik turvanõuetele mitte vastavad ID-kaardid, mille kehtivusaeg on pikem kui kolm kuud alates dokumendi taotluse esitamisest, teatas politsei- ja piirivalveamet. Turvanõuetele mittevastava ID-kaardi sertifikaadid tühistatakse alates 1. juunist.

Turvariskiga kaardid on alates 2011. aastast kuni 2014. aasta 16. oktoobrini välja antud ID-kaardid ning alates 2011. aastast kuni 2014. aasta 17. detsembrini välja antud elamisloakaardid, mida on alates 2012. aasta juulist kuni 2017. aasta juulini uuendatud.

Kehtetute sertifikaatidega ID-kaarti ei saa enam elektrooniliselt kasutada ning e-teenustesse sisenemiseks või digiallkirja andmiseks tuleb taotleda kas uus kaart või kasutada mobiil-ID-d.

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) esitas ID-kaardi tootjale nõude turvanõuete rikkumise kohta, tootja eitab rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles