Mustamäe kool valiti ülekaalukalt aasta kooliks (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta Kooli tiitli sai Tallinna 32. keskkool.
Aasta Kooli tiitli sai Tallinna 32. keskkool. Foto: SA Innove

Esimest korda toimunud konkursi «Aasta kool 2018» võitis ülekaalukalt Tallinna 32. keskkool, kes paistis silma oma õpilaskeskse lähenemise ja aktiivsete õpetajatega. Teisele kohale tuli Tallinna reaalkool  ja kolmandale Põlva gümnaasium.

Kõrged punktid andis 32. keskkoolile ka žürii liige, laulja ja hariduse kõneisik Getter Jaani. «Mulle väga meeldis, kuidas 32. keskkool oli video üles ehitanud – algusest lõpuni oli põnev vaadata ja kuulata, võitja kooli video oli loominguline selle parimas tähenduses,» sõnas Jaani.

Tema sõnul oli punktide andmine väga raske ülesanne, sest kõik koolid pingutasid ja panid kogu hinge oma töödesse. Lisaks Jaanile kuulusid žüriisse Grete Lõbu (ETV), Marcus Ehasoo (Eesti Õpilasesinduste Liit), Aivi Jürgenson (Haridus-ja Teadusministeerium) ning Silvia Uus (SA Innove). 

Nädal aega toimunud rahvahääletusel osales ETV portaali Novaator kaudu ligi 15 000 inimest. «Võistluse eesmärk oli näidata kooli loovas ja lõbusas võtmes, justkui elavat organismi, kus tegutsetakse ühiselt ka õppetööväliselt,» sõnas SA Innove peaspetsialist Silvia Uus.

«Lootsime rohket kaasalöömist, kuid koolipered ületasid meie ootusi. Esitatud videod, fotod ja ankeedid näitasid, kui omanäolised, julged ja avarate võimalustega meie koolid on,» lisas ta.

Kokku osales «Aasta Kool 2018» konkursil 68 kooli, finaali ehk kümne sekka jõudsid lisaks esikolmikule veel  Tallinnast Gustav Adolfi gümnaasium, Rahumäe põhikool ja Südalinna kool, Tartust Maarja kool ja Kristjan Jaak Petersoni gümnaasium, Tartumaalt Unipiha algkool ja Võrumaalt Parksepa keskkool.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles