OTSEÜLEKANNE: on aeg avada EV100 juubelitammikud

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Täna, 1. juunil kuulutatakse avatuks kõik EV100 juubelitammikud. Sümboolne "Eesti 100 tamme" tammikute avamine toimub Tamsalus, kuhu istutavad oma tammepuu Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid ja Austria president Alexander Van der Bellen. Eesti juubeliaasta kevadel on kõikjale üle Eesti rajatud enam kui veerandsada "Eesti 100 tamme" parki, salu ja alleed.

"Eesti 100 tammeparkide rajamise idee sai alguse Eesti Vabariigi 95. sünnipäeval, kui noored panid kasvama tuhanded tammetõrud," ütles Riigikantselei EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa. "Juubeliaastal on sellest ideest sündinud EV100 tammikud, mis hakkavad rõõmustama meid ja meie tulevaid põlvi," lisas Rohumaa.

1. juunil avatakse EV100 tammepargid Eesti eri paigus ja erinevatel kellaaegadel, ent sümboolselt avatakse kõik Eesti 100 tamme algatuse raames rajatud istutuspaigad korraga – Lääne-Virumaal Tamsalu linnas toimuval Eesti esindustammiku avamispeol.

OTSEPILTI tseremooniast VAATA SIIT:


https://youtu.be/xqqZePE_fD8

Kokku on kohalikud omavalitsused, koolid ja lasteaiad rajanud 26 suuremat parki. Lisaks on oma tamme või tammepargi istutanud mitukümmend korteriühistut ning eraisikut ja ettevõtet. Juubelikevadel on vähemalt ühe EV100 tammiku saanud iga Eesti maakond.

Kõige suurem EV100 tammepark asub Ida-Virumaal Kurtnas (2400 puud). Kõige kaugemad pargid asuvad Kiievis ja Amsterdami lähistel Hollandis.

EV100 tammikute avamised 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles