Kes vastutab traagilise õnnetuse eest ülekäigurajal? (9)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saatuslik ülekäigurada Jüris Aruküla teel, kus 2015. aastal juhtunud õnnetuse tõttu käivad jalakäija Reigo ja sõidukijuht Rein siiani kohut. Fotomontaaž: Eero Vabamägi/Silver Alt
Saatuslik ülekäigurada Jüris Aruküla teel, kus 2015. aastal juhtunud õnnetuse tõttu käivad jalakäija Reigo ja sõidukijuht Rein siiani kohut. Fotomontaaž: Eero Vabamägi/Silver Alt Foto: Silver Alt

Kui jaanuaris mõistis maakohus ülekäigurajal jalakäija alla ajanud juhi õigeks ja tema kasuks ka riigilt hüvitist, siis nüüd pöördus erakordne lahend ristivastupidiseks ja tõi juhile hoopis rekordilise nõude kannatanult.

Ettevõtja Rein sõitis 2015. aasta 9. detsembril oma väikekaubikuga Jüri alevikus mööda Aruküla teed. Oli kolmapäev, kell 15.40 – 20 minutit pärast päikese loojumist. Ilm oli kasin ja nähtavus kehv: õues hämardus, sadas uduvihma. Rein oli sõidukiirust lubatust omajagu vähendanud. Sel päeval juhtus Eesti eri paigus kaheksa rasket avariid: üks hukkunu ja üheksa vigastatut, nende hulgas ka Reinu auto rataste alla jäänud Reigo (48).

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles