Video: ülbe autojuht üritas Tallinna vanalinnas teda peatanud mupo töötajale otsa sõita (6)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lastekaitsepäeval, 1. juunil toimunud kontorirottide jooksul «Rat Race» juhtus tiheda liiklusega vanalinnas intsident, mis oleks võinud lõppeda palju hullemini, kui juuresolevast videost näha.

Nimelt otsustas üks ninakas autojuht, et kontorirahva jooksu ajal liikluse sulgenud mupo välijuhi korraldus teda ei puuduta. Lisaks ülbele sõnavõtule müksas autojuht oma sõidukiga liikluse reguleerijat kahel korral, kusjuures teisel korral tegi ta seda silmnähtavalt tahtlikult. Seejärel jättis ta sõiduki seisma ning vängeid sõnu nähvates lahkus sõiduki juurest.

Tallinna munitsipaalpolitsei ameti juhataja Aivar Toompere sõnul oli autojuhi käitumine lubamatu ja ohtlik. «Meie, kui korrakaitsjate ülesanne on suhtuda tõsiselt iga rahvarohke ürituse ohutusnõuete tagamisse. Me teame väga hästi, et maailmas on juhtunud intsidente, kus autoga sõidetakse rahva hulka ja põhjustatakse korvamatuid kahjusid.»  

Intsidendis osalenud mupo välijuht Aleksandr Kuke sõnul tuleb samalaadsetes olukordades säilitada maksimaalset rahu, kuigi vahel nõuab see tugevat tahtejõudu. «Minu ülesanne on tagada inimeste turvalisus ja selleks tuleb vahel ka ennast häälekamalt kehtestada,» ütles ta.

Ka tema tõi paralleeli maailmas kasvanud ohtudega  ja näitega Nizzast. «Seal autoründe korraldanud juhi likvideeris just linnapolitsei korrakaitsja ehk meie mõistes sealne munitsipaalpolitseinik.»

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles