Savisaar pääses kohtumõistmisest  

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitsepolitsei läbiotsimine Hundisilmal. FOTO: Sander Ilvest
Kaitsepolitsei läbiotsimine Hundisilmal. FOTO: Sander Ilvest Foto: Sander Ilvest

Harjus maakohus lõpetas eilse määrusega kriminaalmenetluse endise Keskerakonna esimehe ja Tallinna linnapea Edgar Savisaares suhtes. Kuigi riigiprokurör Steven-Hristo Evestus kaalub selle edasikaebamist, võib menetluse suure tõenäosusega siiski lõpetatuks lugeda. Jääb vaid vaidlus sadade tuhandete eurode üle, millele Savisaar pretendeerib.

Nii Evestuse kui ka Savisaare kaitsja Oliver Nääsi jaoks oli kohtunik Anne Rebase otsus ilmselt otsekui pauk luuavarrest. Savisaare istungeid oli küll korduvalt edasi lükatud ja tema tervise üle vaieldud, ent see, et eelmise aasta 12. juunil alanud protsess vähem kui aastaga lõppeb, oli kõigile ootamatu.

Kohtunik Rebane märkis, et kuigi suur osa eksperte on tunnistanud Edgar Savisaare tervise selliseks, et ta on võimeline kohtuistungitel osalema, on kohtuprotsess näidanud muud. Ta meenutas, et Savisaar ei ole ka varem tervise tõttu istungitele jõudnud ning mitu korda on tulnud istung katkestada ja kutsuda Savisaarele kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles