Õnnelik pääsemine: tähelepanelik suvitaja leidis kadunud tüdruku üles (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Reede õhtul Haapsalust kaduma läinud 12-aastane Kertu leidis laupäeva pärastlõunal tähelepanelik suvitaja Topu suvilarajooni lähedalt mere äärest.

Tüdruku kadumisest teatasid murelikud vanemad politseile reede südaöösel, kirjutab Lääne Elu. Kertu oli õhtul kella 19 ajal läinud rattaga sõitma ja tal ei olnud kaasas mobiiltelefoni. Laupäeva lõuna paiku otsustas politsei paluda tüdruku leidmisel kaasinimeste abi ja otsimiskuulutus saadeti ajakirjandusele.

Tähelepanelikud inimesed andsid politseile palju vihjeid ja sai selgeks, et laps liikus rannikul mööda kõrvalisi teid.

Tüdruku leidis Topul Mäekülas suvitanud Tavi Lausma, kes hommikul kella kümne paiku  nägi last oma hoovis. Kuna suvila on tupikteel, uuris ta tüdrukult, kuhu ta läheb, sest edasi sõita ei saa. Laps ei vastanud midagi ja sõitis minema.

Pärastlõunal kella 15 paiku luges Lausma abikaasa netist kadunud Kertust. «Siis hakkas pilt kokku minema,» ütles Lausma. Ta helistas häirekeskusse ja andis hommikul nähtud lapsest teada.

«Aga sisetunne ei andnud rahu, läksime autoga mere äärde vaatama,» rääkis mees. Ta leidiski tüdruku rannast. Mees kutsus Kertu autosse varju ja teatas politseisse. Politsei saabumist oodates andis pere lapsele süüa ja juua.

«Ta oli must ja räsitud, natukene marraskil ja väsinud. Ilmselt oli ta kusagil metsas öö veetnud,» rääkis mees. Kiirabi vaatas lapse üle, ta tervis oli küll korras, kuid ta oli väsinud. Tüdruk leiti linnulennult 15 kilomeetri kauguselt kodust. Laps õpib Haapsalus Viigi koolis ja ta vajab igapäevatoiminguteks täiskasvanute abi.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles