Sultsi tehissaarte detailplaneering jõudis lõpusirgele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Linnavalitsus esitas Märt Sultsi plaanitavate Paljassaare tehissaarte detailplaneeringu linnavolikogule kehtestamiseks.

Abilinnapea Andrei Novikovi sõnul on veel mõni aeg tagasi ulmeprojektiks tituleeritud visioonist saamas käega katsutav reaalsus. Tehissaartel on potentsiaal sobituda hästi perspektiivse Paljassaare sadamaala kasutusotstarbe muutumisega kaasaegseks elu- ja ärikeskkonnaks ning teisalt kujuneda Tallinna üheks oluliseks vaatamisväärtuseks ja vaba aja veetmise kohaks.

Põhja-Tallinnas asuva 27,98 hektari suuruse maa-ala kohta koostatud Paljassaare tehissaarte detailplaneering annab võimaluse rajada Paljassaare sadama akvatooriumi ja Tallinna lahe alale kolm omavahel ühendatud tehissaart, kuhu on kavandatud üks kuni üheksakorruseline maa-aluse korrusega ärihoone, üks kuni neljakorruseline maa-aluse korrusega ärihoone ja üks ühekorruseline ärihoone. Lisaks on kavandatud ka jahisadam ning rannapark koos kõrghaljastuse ja rannaga ning linnusaar.

Linnavalitsus algatas tehissaarte, algse nimega kasiinosaarte detailplaneeringu 2009. aasta novembris. Tollal koolidirektori ametit pidanud ja linnavolikokku kuulunud Sults algne idee oli rajada ühele tehissaarele hasartmängude keskus, et tugeva konkurentsiga Tallinna linnas tegutsevad ja inimesi hukutavad kasiinod välja suretada. Seal teenitava raha on ta lubanud kulutada Tallinna koolide korrastamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles