Liik: Moskva nimekiri on ilmselt Eesti nn Magnitski nimekirjaga samaväärne (4)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Liik
Kadri Liik Foto: Peeter Langovits

Euroopa välissuhete nõukogu analüütik Kadri Liik märkis, et Venemaa nimekiri Eesti kodanikest, kellele keelas sisenemise riiki, on ilmselt samaväärne märtsis Eestis kehtestatud nn Magnitski nimekirjaga.

Liik selgitas «Aktuaalsele kaamerale», et rahvusvahelises praktikas on tavapärane, et kui üks riik keelab sisenemise teise riigi kodanikele, siis püütakse vastata samaga, vahendab ERR-i uudisteportaal.

«Ma usun, et kui meid huvitab, kellele Venemaa sisenemise keelas ja miks, siis tasub meil uurida natuke seda nimekirja, mille Eesti märtsi lõpus omalt poolt esitas. Ma arvan, et nad on otsinud ekvivalenti ehk samaväärseid isikuid Eesti ühiskonnast, mis loomulikult ei ole neil kerge, sest Eesti ühiskonnas näiteks Ramzan Kadõrovit ei leidu, aga eks nad on siis teinud oma parima,» kommenteeris Liik.

Ta usub, et peagi jõuab Moskva esitatud nimekiri ka avalikkuse ette.

Venemaa välisministeerium teatas, et vastusammuna Eesti otsusele kehtestada sissesõidukeeld 49 Venemaa kodanikule, vastatakse omapoolse sissesõidukeeluga.

Välisministeeriumist kinnitati Postimehele, et Eesti suursaadik kutsuti täna seetõttu Venemaa välisministeeriumi välja.

«Eesti suursaadikule anti täna üle nimekiri Venemaale sissesõidu keelu saanud Eesti kodanikest,» ütles ministeeriumi pressiesindaja. «Välisministeerium teavitab sellest kõiki nimekirja kantud kodanikke. Nimekirja me ei avalikusta.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles