Mäggi tselluloositehasest: ma ei ületähtsustaks avalikku arvamust (45)

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi
Riigihalduse minister Janek Mäggi Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Pärast esimest kuud ametis, on 2. mail ministrivande andnud riigihalduse minister Janek Mäggi kujunenud valitsuses tselluloositehase eriplaneeringu selgitajaks. Tema hinnangul on tehase teema puhul tunda riigikogu valimiste hõngu ja ta ei tähtsustaks praeguseks kujunenud avalikku arvamust üle, kuna see võib veel muutuda. Postimehele antud intervjuus rääkis ta põhjalikult tehasest, aga ka Tallinnast välja viidavatest töökohtadest ja sellest, mida ta riigisüsteemis töötades avastanud on.

Veel kuu aega tagasi, kui te ministriks saite, polnud kõne all valitsuse minek tselluloositehase eriplaneeringu kallale. Nüüd näitas üks valitsuspartner selle suhtes üles skeptitsismi ja teine lisas kohe, et nemad on algusest peale samamoodi arvanud. See muidugi tõele ei vasta. Mis selle vahepealse ajaga juhtunud on?

Ma arvan, et juhtunud ei ole mitte midagi, sest valitsus pole otsustanud midagi muud kui eriplaneeringu protsessi alustamise. Me pole jõudnud isegi uuringuteni, sest kõik, mida on olnud võimalik kohtusse kaevata, on kohtusse kaevatud.

Avalikust arvamusest ei saa mööda minna – see on selge. Aga ma ikkagi arvan, et paljude vastuoluliste arvamuste põhjuseks meie avalikus ruumis on teatud määral olnud lähenevad riigikogu valimised.

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles