Eesti 200 algatajad asutasid MTÜ (5)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue poliitilise liikumise Eesti 200 eestvedajad Kristina Kallas ja Priit Alamäe Postimehe stuudios.
Uue poliitilise liikumise Eesti 200 eestvedajad Kristina Kallas ja Priit Alamäe Postimehe stuudios. Foto: Erik Prozes

Mais Postimehes avalikuks tulnud Eesti 200 manifesti autorid registreerisid täna poliitilise liikumisena omanimelise mittetulundusühingu.

MTÜ Eesti 200 asutajaliikmed on Kristina Kallas, Priit Alamäe, Kristiina Tõnnisson, Indrek Nuume, Igor Taro ja Henrik Raave.

Mittetulundusühingu nõukogu esimeheks valitud Kristina Kallase sõnul oli MTÜ moodustamise põhjuseks tugev ja positiivne tagasiside Eesti 200 manifestile. Kallase sõnul on nad saanud konkreetseid ettepanekuid, kuidas Eesti pikem plaan võiks välja näha ning millised oleksid 21. sajandi lahendused tuleviku kindlustamiseks.

«Me nägime juba manifesti avaldamise järgsetel päevadel, et meie mõtted resoneerivad ühiskonnas ja esimesed rahvaküsitluse tulemusedki on andnud meile selge märgi teatavast usalduskrediidist. Seega liigume oma sõnumite ja ideede arendamisega edasi ning organiseerume, et Eesti riigi pikaajaline plaan üheskoos reaalselt välja töötada,» selgitas Kallas.

Seda, kas Eesti 200 liikumisest saab erakond, otsustatakse Kallase sõnul sügisel.

Liikumise vedajad lubavad, et Eesti 200 on võtnud endale ülesande lisaks Eesti riigi pikaajalistele probleemidele tähelepanu juhtimisele välja pakkuda ka omapoolsed lahendused ja reformiideed.

«Eesti 200 manifestis tõime välja, et kui Eesti riiki luues määras meie edukuse suutlikkus näha silmapiiri taha ja teha suuri reforme, siis tulevikus on meie edu pandiks julgus reageerida meie rahva potentsiaali kammitsevatele trendidele ning leida «kastist väljas» lahendused. Meie majandus tuleb muuta targemaks, meie inimesed tervemaks ja õnnelikumaks, meie looduskeskkond puhtamaks ja elujõulisemaks,» võttis liikumise kaasasutaja Priit Alamäe kokku Eesti 200 eesmärgid.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles