Mihkelson ja Soini: Läänemere piirkonna julgeoleku tagamine nõuab tihedat koostööd

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikseri ja Timo Soini kohtumine
Sven Mikseri ja Timo Soini kohtumine Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu väliskomisjoni esimehe Marko Mihkelsoni ja Soome välisministri Timo Soini kohtumisel oli keskne kõneaine Läänemere piirkonna julgeolek, transatlantilised suhted, Euroopa Liidu teemad ning kahe riigi suhteid.

Mihkelson rõhutas, et olukorras, kus Läänemere piirkonnas on kasvanud Venemaale iseloomulik agressiivne survepoliitika, on üheskoos võimalus kujundada Põhjalast välisohtudele tugeva heidutusmääraga regioon, mis seisab otsustavalt vastu idanaabri agressiivsele käitumisele. «Euroopa Liidu ja NATO tihe koostöö on tähtis, et anda tugev signaal nendele, kes soovivad korraldada regioonis oma agressiivseid mänge,» ütles Mihkelson.

Mihkelson ja Soini tõdesid, et just Euroopa Liidu ja NATO ühtsus on võtmeküsimuseks, et seista vastu Venemaa agressiivsele tegevusele.

Mihkelson ja Soini olid ühel meelel, et praeguses muutuvas julgeolekukeskkonnas on vaja tähtis pöörata tähelepanu nii pehme kui ka kõva julgeoleku tagamisele.

Kohtumisel arutati samuti rahvusvahelise olukorra aktuaalseid teemasid ja julgeoleku kindlustamist maailma erinevates regioonides.

Lisaks kahepoolsete suhete hetkeseisule ja arengule räägiti veel Euroopa tuleviku teemadel, mille raames on vaja teha koordineeritud koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles