Andres Kuusk: olen elu parimas vormis!

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kuusk riigikogu hoone ees. Siit saab ta alati palju saatekülalisi.
Andres Kuusk riigikogu hoone ees. Siit saab ta alati palju saatekülalisi. Foto: Eero Vabamägi

Kas olete mõelnud, kuidas ohjata otsesaates poliitikuid, kes võivad kergesti üle keeda, üksteisele sõnadega kallale minna? Sel kevadel oma pikale ekraanielule punkti pannud «Foorum» on järjest enam taltsutamatuks muutunud vaidluste ajastul esitanud saatejuhile keerulisi küsimusi, näiteks: kas peaks viskuma füüsiliselt kedagi lahutama? Rääkimata sellest, mida teha Edgar Savisaarega.

Eelmisel nädalal sai ETVs ja Eesti poliitikas üks ajastu läbi: viimast korda käis eetris debatisaade «Foorum», mida viimased ligi kuraditosin aastat vedas ja juhtis Andres Kuusk.

«Täitsa äge sari sai tehtud,» lausub Kuusk (46). «On olnud väga nauditavaid debatte, on käest ära läinud debatte.» Hoolimata telesaate kohta ülipikast elueast suutis «Foorum» viimase poole aastaga oma reitingut isegi kergitada. «Mis tähendab, et televaatajad armastavad debatti,» tõdeb Kuusk. «Eestlane küll alati kirub – kirub Eurovisiooni ja vaatab, kirub «Foorumit» ja vaatab –, aga nii ongi, et vihkab ja armastab korraga.»

Järgnevast usutlusest telekolleegiga (seetõttu vestlesime sina-vormis) ilmneb, et poliitika pole sugugi kõik, mis tema ellu mahub. Seal leidub mitmeid üllatusi.

Kas on kahju ka, et «Foorum», mis on olnud sisuliselt sinu kaubamärk, sügisest enam ekraanile ei tule?

Eks «Foorum» on, jah, natuke minu laps olnud. Selline ühemehebänd: «Foorumi» toimetus istub praegu siinsamas ja vaatab sulle otsa. Olen korraga olnud saatejuht ja mänedžer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles