Lasnamäel põleb järjekordne ebaseaduslik prügila (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Margo Kivi selja taha jäävate prügilademete sees on tulekolded, mille otsimine ja kustutamine võib võtta päevi.
Põhja päästekeskuse vanemoperatiivkorrapidaja Margo Kivi selja taha jäävate prügilademete sees on tulekolded, mille otsimine ja kustutamine võib võtta päevi. Foto: Tairo Lutter

Ilmselt veel tänagi põleb Lasnamäel Betooni tänavas sinna mõne kuu jooksul tekkinud ebaseaduslik ehitusjäätmete prügila, mis süttis neljapäeva õhtul.

Päästjad olid kustutustöödega ametis terve öö. Hommikul polnud suitsupilvi enam näha, kuid prügi sees hõõgusid siiski veel tulekolded.

Eri ametkondade esindajate üksmeelne arvamus hommikul oli, et see on uus Silikaltsiidi (vt kõrvallugu). Isegi jäätmete kogus olevat silma järgi umbes sama suur. Täpsustuseks: ehitusjäätmete käitlemine Betooni 2c krundil on iseenesest seaduslik, sest firmal nimega N&B Sorteerimiskeskus on selleks luba olemas. Küll aga on ebaseaduslik platsile kuhjatud jäätmete kogus. Ettevõtte jäätmeluba annab nimelt õiguse käidelda korraga kuni 450 tonni jäätmeid, platsil on neid ametnike hinnangul rohkem kui 10 000 tonni. Kõlavad isegi arvud 13 000 ja 15 000.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles