Endine «Foorumi» juht Andres Kuusk: EKRE on keskväljaku erakond

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kuusk sel nädalal Tallinnas pärast intervjuud Arterile.
Andres Kuusk sel nädalal Tallinnas pärast intervjuud Arterile. Foto: Eero Vabamägi

Ligi kuraditosin aastat ETVs debatisaadet «Foorum» juhtinud Andres Kuusk väidab, et võrreldes Euroopa äärmusparteidega kuulub Eesti Konservatiivne Rahvaerakond siinsel parteimaastikul oma vaadetelt igati keskväljakule.

Ehkki Kuusk tunnistab tänases pikas usutluses Arterile, et talle on mõnikord ette heidetud, miks on ta kutsunud väitlussaatesse äärmusliku EKRE esindajad, kinnitab ta, et Eestis klassikalises mõttes äärmuslikku poliitikat ei ole.

«Aga selgelt on EKRE tulek riigikokku särtsu lisanud,» nendib Kuusk. «Neil on lihtsad lahendused ja nad ajavad oma asja, tuleb tunnistada, üsna sõnaosavalt, mis on sundinud ka teisi erakondi taktikat muutma. Näiteks sotsid on vastasseisu EKREga lausa nautinud ja üritanud sellest teha oma võitlusnuia.»

Selgitades Arterile, miks läksid «Foorumis» viimastel hooaegadel väitlused üha tulisemaks ja halastamatumaks, põhjendab Kuusk, et ega poliitiline debatt saa olla kvaliteetsem või kultuursem, kui on poliitika ise. «Kui riigikogus kõlavad sõnad nagu idioot ja lillade koalitsioon ja isegi latentne pedofiil,» meenutab Kuusk, «või kui endine tipp-poliitik kasutab väljendit, et ohib nagu jobu, ei ole mõeldav, et poliitikud tulevad «Foorumisse» ja muutuvad seal ilusamaks, targemaks ja paremaks, kui nad muidu on. Poliitikasaade ei saa olla ümberkasvatusasutus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles