Lasnamäel saeti maha grillimaja katus ja lõhuti mitu vahtrapuud, linnaosavalitsus palub abi

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasnamäel tegutsevad vandaalid.
Lasnamäel tegutsevad vandaalid. Foto: Lasnamäe LOV

Lasnamäe linnaosavalitsus palub abi vandaalide leidmisel, sest viimastel päevadel on linnaosas aset leidnud kolm vandalismijuhtumit, mille käigus saeti maha mastikukaitseala grillmaja katus, lõhuti kaks vahtrapuud ning tõmmati maast välja pargi infotahvel.

«Ma kutsun üles kõiki, kes on juhtunut pealt näinud või kellel on teavet vandaalide kohta andma sellest teada politseile. Ainult koos suudame säilitada turvalise elukeskkonna ja heakorra meie linnaosas,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Maria Jufereva.

«Me oleme üheskoos loonud vaba aja veetmiseks pargid ja grillalad ning kellelgil ei ole õigust seda hävitada,» lisas Jufereva. «Kus on tegijaid, seal on ka nägijaid ning igast teost jääb jälg maha. Palun kõigil silmad ja kõrvad lahti hoida, sest lõhkujatel on kombeks oma vägitegudega kiidelda ja see võimaldab nad tähelepanelike kodanike abiga üles leida.»

Eelmisel aastal Lasnamäel toimunud talgute raames korrastati Pirita jõeoru maastikukaitseala ja piknikuplats. Viimastel päevadel saagisid vandaalid maha sealse grillmaja katuse. Sinna ehitatud kolmest grillmajast on tänaseks alles vaid üks.

Sel nädalal lõhkusid vandaalid Tondiloo pargis kaks vahtrapuud. Üks puu oli välja kaevatud tugipostide ja kivide abil, teisele tekitatud tugev koorekahjustus. Lisaks oli maast rebitud ka pargi infotahvel.

Lasnamäel tegutsevad vandaalid.
Lasnamäel tegutsevad vandaalid. Foto: Lasnamäe LOV

Lasnamäe linnaosavalitsus tuletab meelde, et püstitatud info- ja keelumärkide rikkumine ning pargirajatiste lõhkumine on karistatav. Kutsume kodanikke üles rikkujatest MuPo-le või politseile teada andma telefonildel 14110 või 112.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles