Sikkut: homöopaatiat ja looduslikke ravivõtteid keelata pole mõtet (10)

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise- ja tööministri Riina Sikkuti sõnul ilmestas Postimehes avaldatud neeru kaotanud patsiendi lugu hästi, millised võivad olla tagajärjed, kui ei kasutata tõenduspõhiseid ravivõtteid. FOTO: Urmas Luik/Pärnu Postimees
Tervise- ja tööministri Riina Sikkuti sõnul ilmestas Postimehes avaldatud neeru kaotanud patsiendi lugu hästi, millised võivad olla tagajärjed, kui ei kasutata tõenduspõhiseid ravivõtteid. FOTO: Urmas Luik/Pärnu Postimees Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Täiendmeditsiini puhul tuleb luua selge arusaam, kes, kus ja mida võib kasutada, ning kindlustada, et inimese jaoks ei oleks need meetodid ohtlikud, ütles usutluses Postimehele tervise- ja tööminister Riina Sikkut.

Postimees avaldas seeria artikleid Telliskivi perearstikeskuses toimuvast ebaseaduslikust ravimite müümisest ja tervisekahjustustest. Nende põhjuseks oli eeskätt homöopaatia tungiv soovitamine, mis on vastuolus võlaõigusseadusega. Missugune on teie hinnang sellisele tegevusele?

Hinnang saab olla ainult üks. Perearst ei saa müüa ravimeid, peab kasutama tõenduspõhiseid ravivõtteid ja seadust tuleb järgida. Siin ei ole küsimust, mis saab olla hinnang sellisele tegevusele.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles