Fotod: Vikipalu metsapõleng on levinud 200 hektarile (2)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harjumaal Vikipalus pühapäeval puhkenud ulatusliku metsa- ja maastikupõlengu kustutamises osaleb ka politsei- ja piirivalveameti kopter.

Tugeva tuule tõttu on Harjumaal Anija vallas Vikipalu metsa- ja maastikupõlengu pindala laienenud, põleb ligi 200 hektarit, teatas päästeamet teisipäeva hommikul. Ööl vastu teisipäeva on põleng lokaliseeritud.

Kustutustöödega tegeleb üle saja inimese, sealhulgas kaitseliit, reservpäästerühm, vabatahtlikud. Samuti on kaasatud politsei- ja piirivalveameti kopter. 

Esmaspäeval liitus kustutustöödega vabatahtlikuna ka 37 kohalikku elanikku. Kui keegi veel vabatahtlikuna soovib kustutustöödel osaleda, tuleb tal ühendust võtta staabiassistendiga, sõnas põhja päästekeskuse pressiesindaja. 

Kuna suitsu levik on tuule tõttu suur, palub päästeamet lähikonnas inimestel uksed ja aknad kinni hoida ning võimalusel vältida väljas liikumist. 

Kustutustööd jätkuvad ka teisipäeval. Kuigi ilmateenistus lubab vihma, siis kuivuse leevendamiseks sellest ei piisa - sadama peaks mitu päeva järjest. 

Esmaspäeva hommikul oli põlenguala suurus umbes 40 hektarit. Päästeamet reageeris põlengule kõrgeima väljasõiduastme järgi suurte jõududega.

Päästjad pidid möödunud nädalavahetusel enam kui 30 korral sõitma kustutama tulekahjusid väljaspool hooneid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles