Politsei: Paljassaarelt leitud surnud luigepoegade puhul ei viita miski kuriteole (4)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tapetud luigepojad.
Tapetud luigepojad. Foto: Facebook

Laupäeva õhtul Paljassaare hoiualalt leitud kuuel luigepojal oli esialgsel hinnangul kael kahekorra väänatud, kuid Põhja prefektuuri esindaja sõnul võis vigastuste taga olla ka mõni loom.
 

Põhja prefektuuri Kesklinna jaoskonna juhtivuurija Merle Randla sõnul on praeguseks teada, et linnupojad leiti laupäeva pärastlõunal ja inimene, kes nad leidis, võttis ühendust loomade varjupaigaga.

Leidja hinnangul oli luigepoegade kaelad kahekorra väänatud. Politseinikud suhtlesid täna loomakliiniku loomaarstiga, kes tegi lindudele röntgenuuringu.

«Tema hinnangul ei viita miski vägivaldsele surmale, kuid seda lõpuni välistada ei saa. Lindude kaelapiirkonnast vigastusi ei leitud. Lindude haavad olid tekkinud pärast surma ning on võimalik, et need tekitati mõne muu looma poolt,» selgitas Randla.

Eesti Metsloomaühingule vastas röntgenuuringu läbiviinud loomaarst järgnevalt: «Ma ei saa kinnitada inimese kätetööd, aga väliselt loomarünnaku tunnuseid ei olnud.» 

Hoolimata sellest, et hetkel pole leitud viiteid kuriteole, tuletas prefektuuri juhtivuurija Randla meelde, et looma julm kohtlemine on kuritegu. «Kui märgatakse midagi, mis sellele viitab, siis tuleb sellest politseid teavitada, et saaksime kohe tagamaid selgitada.»

«Info levis küll sotsiaalmeedias, kuid kahjuks ei antud sellest teada numbril 112,» avaldas Randla kahetsust. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles