RMK puhkeala rüüstanud vargad tegid Jõhvi oma puhkekoha (4)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK on puhkealadele rajanud korralikud grillalused ja lõkkekohad.
RMK on puhkealadele rajanud korralikud grillalused ja lõkkekohad. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kurikaelad varastasid RMK puhkealadelt grillialuse, pingi-laua komplekti ja prügikasti ning tekitasid neist Jõhvi linna endale isikliku puhkekoha; politsei algatas kriminaalmenetluse.

Mai lõpus märkasid Iisaku puhkeala terviserajal jalutanud inimesed, et metallist lõkkekoht on sealt kadunud, kirjutab Põhjarannik.

«Need alused on maasse betoneeritud, välja tõmmata või kaevata on neid väga keeruline. Ilmselt oli kohale tuldud kindla plaaniga ja ettevalmistatult, ketaslõikur kaasas. Tegemist pidi olema akutööriistaga, sest elektrit kohapeal ei ole,» rääkis RMK külastuskorralduse osakonna Ida-Virumaa külastusala juht Heinar Juuse.

Juuse andis loodusvahtidele ülesande teistelegi puhkealadele pilk peale visata. Üsna varsti teatas üks neist, et Jõuga puhkealalt on ära viidud pingi-laua komplekt.

«Katus jäeti alles, ära viidi ainult pingi-laua osa, kusjuures poltühendused olid korralikult lahti keeratud − järelikult pidid vajalikud tööriistad kaasas olema,» rääkis Juuse.

Mõlema varguse kohta tegi Juuse politseile avalduse, paar päeva hiljem avastati, et Selisoo lõkkekohast on kadunud puidust prügikast.

Paar päeva hiljem leidis politsei kogu varastatud kraami Jõhvi linnast.

«Rääkisin neist vargustest teistele piirkonnapolitseinikele Jõhvis ja üks neist märkaski Ehituse ABC kaupluse taga garaažiühistu kõrvale tekkinud puhkekohta. Kõik varastatu oli seal, tõsi, pisut teistsugusel kujul,» rääkis Alutaguse piirkonnapolitseinik Margus Murdsalu, märkides, et koht oli vägagi avalik ja kergesti silma hakkav.

Ilmselt oma maitse-eelistuste järgi oli pingi-laua komplekt «uues» puhkekohas punaseks värvitud, lõkkealuselt olid RMK logod eemaldatud ja nende asemele − kruviaugud olid ju olemas − pandud hobuserauad.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles