Austria mees teenib aega Eestis lasteaednikuna

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaia mänguväljak.
Lasteaia mänguväljak. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Noor austerlane Philipp Greiner (19) valis sõjaväeteenistuse asemel Euroopa vabatahtliku teenistuse ja kantseldab nüüd  Läänemaal Uuemõisa lasteaialapsi.

«Mina olin skeptiline, mõtlesin, mida lapsevanemad mõtlevad, kui tuleb meeskasvataja,» tunnistab Lääne Elule lasteaiaõpetaja Pille-Riin Puhm. Nüüd on meeskasvatajaga kõik rahul.

«Lapsed on tast suures vaimustuses, eriti kuna ta on meesterahvas. Tavaliselt on siin kõik naised. Ta viitsib nendega mürada, nendega ringi joosta ja neid keerutada,» räägib Puhm.

Philipp Greiner tuli Uuemõisa septembris. « Austrias on sõjaväe asendusteenistus ja nii teenin siin Euroopa vabatahtlike teenistuses aega,» räägib ta.

Grazi linnast pärit Philipp Greiner räägib, et ei valinud Uuemõisat, vaid teda valiti. «Kirjutasin terve paki avaldusi Austriasse, Hispaaniasse, Eestisse, Prantsusmaale, aga sain ainult kaks positiivset vastust. Üks Hispaaniast ja üks Eestist. Ja kuna Hispaania on minu jaoks liiga soe, tulin Eestisse.»

Lasteaednik ega õpetaja ei ole Greiner varem olnud, küll on ta varem töötanud laste lumelauaõpetajana.

Pikemalt loe Philipp Greineri elust Eestis Lääne Elust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles