Menetlusse võetud eelnõu aitab psüühilise erivajadustega inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merimetsa psühhiaatriahaigla ehk Seevald Tallinnas Paldiski maanteel.
Merimetsa psühhiaatriahaigla ehk Seevald Tallinnas Paldiski maanteel. Foto: Toomas Huik

Riigikogu juhatus otsustas teisipäeval võtta menetlusse seaduseelnõu, mis peaks vastuvõtmisel parandama psüühilise erivajadusega inimeste abi ja toimetulekut.

Sotsiaalkomisjoni 11. juunil algatatud sotsiaalhoolekande seaduse ja halduskoostöö seaduse muutmise seaduse eelnõu näeb ette muuta psüühilise erivajadusega inimeste toimetulekut ja elukvaliteeti toetavate erihoolekandeteenuste saamise teekond lühemaks ja selgemaks nii teenuste kasutajatele kui korraldajatele, teatas riigikogu pressiesindaja.

Samuti luuakse teenustele suunamise ja teenuste osutamise ühtlane korraldussüsteem.

Eelnõu näeb ette tagada psüühikahäirega abivajavatele täisealistele inimestele nende tegelikule toetusvajadusele vastav abi, et ennetada seeläbi inimese toimetuleku ja elukvaliteedi halvenemist.

Eelnõu eesmärgiks on tagada vajaduspõhise ja paindliku erihoolekandeteenuse osutamine, milleks tuuakse erihoolekandeteenuse vajaduse hindamine ja inimese nõustamine sotsiaalkindlustusameti juurde.

Eelnõu juhtivkomisjoniks määras riigikogu juhatus sotsiaalkomisjoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles