Meie Maa ajakirjanikud lahkusid PR-firma tõttu töölt (1)

Liis Velsker
, päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie Maa.
Meie Maa. Foto: Sille Annuk

Kohaliku Saaremaa ajalehe Meie Maa peatoimetajal Veiko Visnapuul ja uudistejuhil Ines Vapperil oli täna viimane tööpäev, kuna mullu sügisel asutasid nad töö kõrvalt oma suhtekorraldusfirma.

«Neil oli täna viimane tööpäev. Tegime seda poolte kokkuleppel ja kindlasti oli see seotud ka PR-firma ning sõltumatu ajakirjanduse kokku mittesobivusega,» kinnitas Meie Maa tegevjuht Priit Rauniste.

Postimees kirjutas maikuu algul, et Meie Maa ajakirjanikud lõid oma suhtekorraldusfirma. Sellest ajast olid ka toimetuses pinged üleval. Rootsis elav väljaande omanik Arne Pagil tunnistas ülemöödunud nädalal, et see on probleem, mis tuleb lahendada. «Ega see ilus ei ole,» tõdes ta.

Firma OÜ ViVa Konsultatsioonid tegevusalaks märgiti äriregistris suhtekorraldus ja teabevahetus. Selle mõlemad omanikud töötasid Meie Maas: Veiko Visnapuu oli väljaande peatoimetaja ja arvamustoimetaja ning Ines Vapper uudistejuht ja majandustoimetaja.

Eesti Ajalehtede Liidu tegevjuht Mart Raudsaar leidis, et tegemist on klassikalise huvide konfliktiga – kui ajalehes kajastatavate teemade ja inimeste ning suhtekorraldusbüroo klientide vahel on kattuvusi, on probleem olemas ja emmast-kummast tuleks loobuda.

Eesti ajakirjanduse eetikakoodeks näeb ette, et ajakirjanik ei võta vastu ametikohti, soodustusi, tasu ega kingitusi, mis tekitavad seoses tema ajakirjanikutööga huvide konflikti ja võivad vähendada tema usaldusväärsust. Samuti et ajakirjanik ei tohi olla kajastatava asutuse või institutsiooni teenistuses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles