Eesti võib vajada metsapõlengutega seoses teiste riikide abi

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõlengud on Eestis muutunud igapäevaseks.
Metsapõlengud on Eestis muutunud igapäevaseks. Foto: Rein Sainas /

Kogu Eestis jätkuva suure tuleohuga aja tõttu kutsus päästeameti vastutav korrapidaja kokku üleriigilise staabi ning vajaduse korral ollakse valmis pöörduma abipalvega kolleegide poole välismaal.

«Oleme jälginud suurest tuleohust tekkinud olukorda kõrgendatud tähelepanuga. Soe sademeteta ilm päästesündmuste vähenemist ei ennusta, pigem vastupidi,» ütles päästeameti vastutav korrapidaja Sven Jablonski.

«Jälgime toimuvate sündmuste kulgu ja prognoosime võimaliku täiendava abi vajadust, sealhulgas oleme valmis ka rahvusvahelist abi taotlema,» lisas ta.

Üleriigilise staabi ülesanne on kindlustada, et lisaks keskkonnakahjude suurenemise ärahoidmisele oleks tagatud ka elupäästevõimekus kogu Eestis. Selleks monitoorib staap olukorda, koordineerib päästeressursse ja kommunikatsiooni.

Päästeamet tuletab meelde, et suure tuleohuga ajal on keelatud metsas ja maastikul suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine sh selleks ettevalmistatud kohas. Iga inimene saab jälgida enda ja teiste ohutut käitumist looduses ning seeläbi anda oma panuse selleks, et tulekahju ei tekiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles