Selle nädala sangarite võitlus kümnendi põlenguga

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rait tuli vabatahtlikuna Vikipalusse tuld kustutama koos kolleegidega 60 kilomeetri kauguselt Rakverest.
Rait tuli vabatahtlikuna Vikipalusse tuld kustutama koos kolleegidega 60 kilomeetri kauguselt Rakverest. Foto: Sander Ilvest

Isegi Aegviidust 60 kilomeetri kaugusel Rakveres ei kõheldud betoontooteid valmistavas tööstusettevõttes Laliya hetkekski. Mehed läksid kolmapäeva hommikul ülemuse juurde ja teatasid, et on tagumine aeg minna vabatahtlikena appi metsas möllavat tuld tõrjuma. Pandi neljane seltskond kokku ja minek.

Kui tavaliselt saadakse maastikupõlengud kümnete hektarite peal pidama, siis seekord murrab punane kukk alates pühapäeva pärastlõunast Aegviidu külje all Vikipalus tervelt 200 hektaril.

Kust tuli juba üle käinud, seal on maa must ja puujuured roomavad väljajoonistunult mööda maapinda, sest turvas nende alt ja ümbert on ära põlenud. Kuna miski ei hoia enam juuri kinni, on mitu puud ümbergi kukkunud.

Siin-seal juurtealused tühimikud veel tossavad. Lausleegid on pidama saadud, kuid pinnas hõõgub. Õhus on tossu ja põlemisest tekkinud kirbelõhna. Tuli on levinud üle kraavide, nii et kraaviservad on jäänud roheliseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles