Kohus mõistis Sõle spordikeskuse juhi tingimisi vangi

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autsporditegelasena tuntud Toomas Ristlaan astub kohtu ette seitsme altkäemaksu ja ühe ametnikuna omastamise episoodiga.
Autsporditegelasena tuntud Toomas Ristlaan astub kohtu ette seitsme altkäemaksu ja ühe ametnikuna omastamise episoodiga. Foto: Andres Putting/Ekspress Meedia

Harju maakohus karistas Sõle spordikeskuse endist juhti Toomas Ristlaant tingimisi kaheaastase vangistusega ja määras talle kaheaastase katseaja.

Põhja ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi nõudis Ristlaan kevadel kahelt spordikeskuse kliendilt altkäemaksu ning ühtlasi kasutas ta spordikeskuse raha isiklikus tarbeks, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kriminaalmenetluse käigus kogutud tõendid kinnitavad, et Toomas Ristlaan nõudis kahelt spordikeskuse kliendilt altkäemaksu kokku seitsmel korral ning sai seeläbi kuritegelikul teel tulu kogusummas 6000 eurot. Altkäemaksu eest said kliendid vastutasuks sobivamaid trenniaegu, rohkem saaliaegu ning samuti edaspidise sujuvama asjaajamise.

Lisaks esitati talle süüdistus selles, et ta on ühe kliendi poolt jalgpallihalli kasutamise eest makstud renditasu – kokku pisut alla 300 euro – jätnud spordikeskuse kassasse kandmata ning kasutanud isiklikuks otstarbeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles