Interaktiivne kaart: Eestimaa põleb, jaanilõkkeid siiski keelama ei hakata

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikipalu, 12.06.2018
Vikipalu metsatulekahju kustutamine.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA
Vikipalu, 12.06.2018 Vikipalu metsatulekahju kustutamine. FOTO: MIHKEL MARIPUU/EESTI MEEDIA Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti metsad ning maastikud on hetkel ülimalt tuleohtlikud ning väiksemgi hooletus tulega ümberkäimisel võib valusalt kätte maksta. Kuna tuleoht on suur, lõpetas ka kaitsevägi harjutusväljadel kõik laskmised ja lõhkamised.

Ehkki saabuva jaanipäevaga suureneb tuleoht veelgi, pole päästeameti sõnul hetkel jaanitulede läbiviimisele piirangute kehtestamist planeeritud.

«Küll aga tuletame meelde, et praegu kehtib Eesti metsades suure tuleohuga aeg. Suure tuleohuga ajal on keelatud metsas ja maastikul suitsetamine, grilliseadme kasutamine ja lõkke tegemine - seal huglas ka selleks ettevalmistatud kohas. See tähendab, et suure tuleohuga aja jätkumisel ei ole lubatud metsas ka jaanilõkete tegemine,» selgitas päästeamet.

Lõkke tegemist väljaspool metsa (rannas, staadionil jne) suure tuleohuga aeg ära ei keela, kuid vaatamata sellele juhib päästeamet inimeste tähelepanu kuivusest tulenevatele ohtudele.

Täpsemat informatsiooni lubas päästeamet jaanipäeva osas anda järgmisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles