Kihnu vallavalitsus valis aasta teoks Kihnu valla säilitamise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu saar merelt vaadatuna.
Kihnu saar merelt vaadatuna. Foto: Urmas Luik

Reedel andis Kihnu vallavanem Ingvar Saare üle valla autasu «Aasta tegu», mille võttis Kihnu saarel Vabariigi Valitsuse nimel vastu riigihalduse minister Janek Mäggi.

«Selline autasu on valitsusele suur tunnustus, mis kinnitab haldusreformi mõistlikku ja paindlikku läbiviimist,» ütles minister. «Toimiv regionaalpoliitika on selline, mis arvestab kõigi Eesti piirkondade eripäraga. Meil on 15 väga omanäolist maakonda ja 79 kohalikku omavalitsust, mille kõigi puhul peab kuulama inimeste ootusi ja vajadusel tegema nende jaoks erilahendusi,» lisas minister.

Kihnu vallavanema Ingvar Saare sõnul pälvis Vabariigi Valitsus autasu eelkõige seetõttu, et iseseisvana jätkamine oli saarvaldade kogukondade jaoks märgilise tähtsusega.

«Tänan Kihnu, Ruhnu ja Vormsi inimeste nimel Vabariigi Valitsust selle võimaluse eest. Kuigi autasu on välja antud Kihnu vallavolikogu poolt, väljendab see kõigi saarvaldade tunnustust,» sõnas Saare.

Igal aastal jagab Kihnu vald autasusid eelneva aasta heade tegude eest. Vastavalt valla põhimäärusele, antakse «Aasta tegu» autasu Kihnus aset leidnud või Kihnuga seotud ettevõtmisele, mis aasta jooksul on Kihnu vallale või kihnlastele olnud olulise tähtsusega.

Autasuga pärjati tänavu Vabariigi Valitsuse tegu - Kihnu valla omavalitsuse staatuse säilitamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles