Varasuvel pole lootust metsast kukeseeni leida

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened
Kukeseened Foto: wikimedia.org

Tänavuse erakordselt kuiva kevade tõttu ei ole varasuvel mõtet metsa kukeseeni ja tatikuid otsima minna ning kui põud jätkub, pole hiljemgi head seenesaaki loota,

Tartu ülikooli mükoloogia vanemteadur Leho Tedersoo ütles ERRi uudisteportaalile, et tänavuse seeneaasta kohta on veel vara prognoose teha, sest kõik sõltub sellest, milliseks kujuneb edaspidine ilm.

«Selge on see, et sellel aastal ilmselt varasuvel ei maksa minna kukeseeni või tatikuid otsima,» sõnas ta ja lisas, et need tulevad tavalisest hiljem.

Teadlane lisas, et kui puudele tekivad väga selged põuatunnused: lehed lähevad kollaseks ja võrsed hakkavad kuivama, on kindel, et erilist seenesaaki pole loota ka sügisel. 

Ka Tartu ülikooli botaanika lektori Ene Koogi hinnangul pole kuiva ilma jätkumisel tänavu seenesaaki loota. Ta tõi välja, et kevadseeni nagu kogritsaid või mürkleid oli tänavu mitmel pool vähe või üldse mitte, sest nad ei suutnud veepuuduses viljakehi moodustada ning vähesed, mis moodusutusid, kuivasid ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles