Saarte Hääl: talumees kiletas silopallid rahvusvärvidesse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelnevalt on olnud eesmärk heina tehes ikka loomadele sööta varuda, aga nüüd on ka inimestele silmarõõmu.
Eelnevalt on olnud eesmärk heina tehes ikka loomadele sööta varuda, aga nüüd on ka inimestele silmarõõmu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tähistamaks Eesti Vabariigi juubelit, tegid Tiidriku ökotalu mehed tänavu sinimustvalged silopallid, millest moodustasid Laadjala–Leisi maantee äärde lipuvärvides rivi.

«Mõte tuli ikkagi sellest, et tahtsime tähistada Eesti sajandat sünnipäeva,» rääkis talupidaja Ats Raud Ta lisas, et muidu poleks seda ideed teostada saanud, kui müüki poleks tulnud mustad ja sinised pakkimiskiled.

Raud ütles, et pakkimismasina peal on kolme erinevat värvi kilet, mida tuli vahepeal vahetada, ja seepärast oli oma mõtte teoks tegemisel tavapärasest rohkem tööd. Ja kuigi esialgu oli päris raske, pakkus tulemus rahuldust.

«Need pallid jäävad siia sügiseni, aga võib-olla isegi talveks, sõltub, kuidas me jõuame rullid kokku vedada,» rääkis Ats Raud. «Aga ka siis tahaks kõik jälle vastavalt värvidele samamoodi ritta sättida. Me pole täpselt kokku lugenud, aga kumbagi värvi peaks olema umbes 20 rulli, ülejäänud on valged.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles