Galerii: president käis Vikipalu metsapõlengu kustutustöödega tutvumas (3)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid külastas täna koos siseministriga Eesti viimse aastakümne suurima metsatulekahju kustutamistöid Vikipalus.

«Lahtise leegiga mets enam kuskil ei põlenud, kuid turbapinnase all võib tuli veel kaua hõõguda – tuleb nüüd vaid loota, et tuul väga palju ei tõuse. Kõige parem meel selle muidu kurva sündmuse puhul on mul aga kutseliste päästjate professionaalsuse ja suure hulka vabatahtlike üle – ilma nendeta poleks see tulekahju kustutatud saanud,» kirjutab president sotsiaalmeedias.

President Kersti Kaljulaid andis tänu medali perearst Karmen Jollerile, kes osaleb kustutustöödel.
President Kersti Kaljulaid andis tänu medali perearst Karmen Jollerile, kes osaleb kustutustöödel. Foto: Presidendi kantselei

Päästeameti teatel Vikipalu metsapõlengu kustutustööd jätkuvad ka nädalavahetusel. Ligi 200 hektaril on veel palju tulekoldeid, mis kustutamist vajavad, kuid tulekahju levik on kontrolli all.

Inimestel, kes soovivad kustutustöödel osaleda, palutakse endast eelnevalt teada anda Päästeameti staabi telefonil 5883 8789.

Kõik sündmuskohale saabujad peavad registreerima end juhtimisbussis, kogunemise ajad on kell 11.00, 13.00, 15.00 ja 17.00. Vabatahtlikud peaksid arvestama kustutustööl osalemise ajaks umbes 8 tundi. Alla 18-aastaseid kustutustöödele ei kaasata.

Palume inimestel panna selga ilmastikule vastavad riided (pikad riided), jalga saapad, võtta kaasa kindad ja ka sall või rätik, millega on võimalik hingamisteid katta.

Teejuhised: Aegviidu Euro Oilist natuke edasi tuleb pööre paremale Nõmme teele (on ka lintidega tähistatud). Sealt sõita tee lõpuni ja siis paremale, kust on juba näha parkla ja staabibuss.

Asukoht kaardil.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles