Juubelimaratoni saab läbida ka virtuaalselt

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Maratoni korraldaja Vahur Mäe sõnul on kõik EV100 juubelimaratoni ettevalmistused jõudnud tänaseks lõpusirgele. Pärnu Kahe Silla klubi suurpäev koidab 22. juunil. Põnevust lisab juba päev varem algav ning tavadistantsist erinev e-maraton.

"Sätime stardi- ja finišikeskuste asendiplaani, suhtleme partneritega, esitame kaupade tellimusi, pakendame osalejatele mõeldud särke ning koordineerime vabatahtlikke. Maratonini jäänud päevad on väga detailirohked ja arvestades seda, et kokku juhitakse kolme logistilist keskust, on tegemist päris suure legoga," tunnistab Mäe. 

MEV100 osalejatest kõneldes märks Mäe, et praeguseks on osalejaid registreerunud enam kui pooltuhat: ligi 260 maratonijooksjat ning 370 poolmaratoonarit.

"Juba peame rääkima ka limiteeritud stardikohtadest, sest maratonile on meil neid 310 ja poolmaratoniks 420," märkis Mäe.

Maraton Eesti Vabariik 100 nime all toimuvale jooksule saabub osalejaid Eestile lisaks näiteks veel Suurbritanniast, Leedust, Lätist, Soomest ja Valgevenest. Kaugeim jooksja plaanib startida New Yorgis. Eesti lõikes on jooksate enamus pärit Pärnust kaugemalt. 

Juubelimaratoni üks põnevaim sündmus on e-maraton. Vahur Mäe sõnul on virtuaaljooks saanud isegi üllatavalt sooja vastuvõtu osaliseks.

"Kahe distantsi peale kokku (joosta saab nii 21 kui 42 kilomeetrit) on praeguseks registreerunud umbes 80 osalejat, kusjuures kohti polegi enam väga palju üle – vaid 40," viitas Mäe. Ta jätkas: "Ju innustab osalejaid ürituse unikaalsus ning uuenduslikkus. Samas on positiivselt mõjunud sõnum medalist, mille saadame igale virtuaaljooksu läbijale postiga koju."

E-maraton annab 21.-22. juunini võimaluse läbida jooks just seal, kus ise seda kõige rohkem soovitakse. Jooksed sa Käinas või Canberras, EV100 maratonist saad osa ikka. Oma jooksu tõendamiseks tuleb korraldajatele saata pulsikella või mobiilirakenduse väljavõte, millel on näha jooksu kuupäev, läbitud distants ja aeg. Kõikide virtuaaljooksjate vahel loosime välja hinnalised Polar pulsikellad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles