Balti riigid tõhustavad kaitsekoostööd Põhjalaga

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseminister Mart Laar oma kabinetis.
Kaitseminister Mart Laar oma kabinetis. Foto: Peeter Langovits

Balti riikide kaitseministrid otsustasid muuta kolme riigi kaitsekoostöö põhimõtteid, et tõhustada koostööd Põhjala riikidega.

Balti riikide kaitseministrid otsustasid muuta kolme riigi kaitsekoostöö põhimõtteid, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Eile ja täna Liepajas kohtunud kaitseministrid leidsid, et Läänemere riikide kaitsealaste ressursside tõhusamaks kasutamiseks on pikas perspektiivis oluline Põhjala ning Balti riikide tihedam kaitsekoostöö.

«Eesti eestvõttel otsustasime selleks ajakohastada Balti riikide kaitsekoostöö ülesehitust, nii et see ühilduks tulevikus paremini Põhjala riikide kaitsekoostööga,» sõnas kaitseminister Mart Laar.

Lisaks regionaalsele kaitsekoostööle arutasid ministrid juunis Brüsselis toimuva NATO kaitseministrite kohtumise teemasid, sealhulgas küberjulgeolekut puudutavat.

«Balti riigid on ühisel seisukohal, et NATO tegevus küberjulgeoleku valdkonnas peab olema ambitsioonikam,» ütles Laar pärast kohtumist.

Kolme riigi kaitseministrid kohtuvad regulaarselt kaks korda aastas. Sel korral Lätis toimunud kohtumisel rõhutasid ministrid vajadust viia kolme riigi kaitsekulud NATO liitlaste seas kokku lepitud tasemele - 2 protsenti sisemajanduse koguproduktist. Samuti räägiti kohtumisel Balti Kaitsekolledzist ja NATO õhuturbest Balti riikides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles