Foto: Tallinna põhitänavad on autodest umbes (2)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ummik Järvevana teel.
Ummik Järvevana teel. Foto: Lugeja foto

Tallinna tänavatel valitseb autojuhtide sõnul paras kaos, sest mitmel põhitänaval seisab liiklus täielikult.

Tänavu suvel tuleb tallinlastel arvestada tavapärasest suuremate ummikutega, kuna Tallinna linnavalitsuse ametnikud otsustasid algatada mitmel olulisel tänaval ulatuslikud teetööd. Postimehe lugeja hinnangul valitses täna pärastlõunal kogu Tallinnas «paras kaos». 

Autojuhtide vahelist suhtlust võimaldava navigatsioonirakenduse Waze andmetel oli kõige enam liiklusseisakust teatajaid Järvevana tee ja Tartu maantee vahelisel ristmikul.  «Sõitsin Järvevanal ja ei saanud aru, mis toimub - nii pikk autode rivi oli. Kui lõpuks viadukti peale jõudsin, nägin, et kraana oli mersul külje maha sõitnud,» kirjeldas autojuht Järvevana teel toimuvat. 

Waze andmete järgi on Tartu maantee Ülemiste keskusest alates kuni kesklinnani pidevalt umbes olnud. Hommikul kella üheksa ajal Waze andmete järgi teateid liiklusseisakust kuus, kell 12 ajal seitse ning kolm tundi hiljem neli. 

Teine lugeja rääkis, et eriti vihale ajavad autojuhid, kes tihedas liikluses ristmikule välja sõidavad. «Nad sõidavad nii kaugele välja oma vasakpööret tegema või siis ristmiku ületama, et keegi ei saa edasi ja keegi ei saa tagasi,» kirjeldas bussijaama lähistel ummikus istunud tallinlane.

Ummikud navigatsioonirakenduse Waze andmetel kell 14.45.
Ummikud navigatsioonirakenduse Waze andmetel kell 14.45. Foto: Waze rakendus

Postimees korraldas mõni nädal tagasi eksperimendi, et teada saada, kaua võtab tipptunnil Tallinna kesklinnast Ülemiste keskuseni sõitmine aega. Selgus, et paarikilomeetri pikkuse lõigu läbimisele kulub reede õhtul kella viie paiku umbes üks tund. Vaata seda SIIT.

Milline olukord valitseb praegu Tallinnas Waze rakenduse andmetel? Vaata SIIT.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles