Jonatan Vseviovi asemel saab kaitseministeeriumi kantsleriks Kristjan Prikk

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Prikk
Kristjan Prikk Foto: Raul Mee / Mollusk Media

Kaitseminister Jüri Luik esitas valitsusele ministeeriumi uue kantsleri kandidaadiks praeguse kaitsepoliitika asekantsleri Kristjan Priki. Senine kantsler Jonatan Vseviov on suundumas Eesti uueks suursaadikuks Ameerika Ühendriikides.

Luige sõnul on Prikk kaitsepoliitika juhtiv asjatundja, kelle seljataha jäävad vastutusrikkad töökohad Riigikantseleis, Kaitseministeeriumis ja Välisministeeriumis.

«Praeguses julgeolekupoliitilises olukorras on väga oluline, et uuel kantsleril poleks vaja pikka sisse elamise perioodi,» ütles Luik  ja märkis, et Prikk suudab kantsleri ameti üle võtta nii-öelda käigupealt.

Minister esitab ettepaneku valitsusele, oma arvamuse kantslerikandidaadi kohta esitab ka avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon.

Kristjan Prikk on varem töötanud välisministeeriumis, juhtinud kaitseministeeriumi rahvusvahelise koostöö osakonda ning olnud Riigikantselei julgeoleku ja riigikaitse koordinatsioonidirektor.

Aastatel 2010 kuni 2013 töötas Prikk Eesti suursaatkonnas Washingtonis kaitsenõunikuna.

Eelmise aasta juulist töötab Prikk kaitseministeeriumi kaitsepoliitika asekantslerina vastutades muuhulgas poliitika planeerimise, rahvusvahelise ning NATO ja Euroopa Liidu koostöö eest.

Prikk on lõpetanud Tartu ülikooli politoloogia eriala ning omab strateegiaõpingute magistrikraadi Ameerika Ühendriikide maaväe sõjakolledžist.

Kristjan Prikk on läbinud ajateenistuse, on reservohvitser ja Kaitseliidu liige. Prikk on abielus ning ta peres kasvab kaks tütart ja poeg.

Kaitseministeeriumi kantsler koordineerib riigikaitse strateegiliste eesmärkide saavutamist, vastutades valitsemisala poliitika-, ressursi– ning kaitseplaneerimise ning organisatsiooni arendamise eest. Samuti koordineerib ta ministeeriumi hallatavate riigiasutuste tegevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles