Metropoli hotellis inimest jalga tulistanud grusiin pääseb vabadusse juba järgmisel aastal (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis Tallinnas Metropoli hotellis tüli käigus teist meest jalga tulistanud gruusiast pärit Paata Sakhokia vangi. Tulirelvaga ähvardamise süüdistusest mees siiski pääses.

2. veebruaril 2017. aastal kell 13.50 toimus Tallinnas Roseni tänaval asuva hotelli baaris tulistamine, mille käigus sai haavata 1971. aastal sündinud Igor.

Uurimise käigus kogutud andmed viitasid sellele, et tol päeval läks 45-aastane Gruusia kodanik Paata Sakhokia koos kahe tuttavaga hotelli restoranis laua taga istunud 45-aastase mehe juurde ning lõi teda vastu pead. Kui kannatanu üritas vastupanu osutada, siis kaks kaasasolnud meest - Aleksei Mihhejev ning Vladimir Trahhov seisid nende vahele. Süüdistuse kohaselt haaras Sakhokia ühel hetkel oma jope alt tulirelva ning tulistas kannatanut jalga. Pärast toimunut lahkus tulistaja koos kahe tuttavaga hotellist. Uurimisversiooni kohaselt oli tegu omavaheliste vaenulike suhete pinnalt tekkinud tüliga.

Kohtus tunnistusi andnud kannatanu Igor, keda konflikti tulemusena vasakusse jalga tulistati, rääkis, et kõigepealt sai ta ootamatult löögi kuklasse millele järgnes rüselus. Seda, kes teda tol päeval tulistada võis mees kohtus öelda ei osanud. Samas oli turvakaamerasalvestistelt selgelt tuvastatav, et kuidas Paata Sakhokia ühel hetkel relva välja tõmbab ning lasu teeb. Pärast tulistamist lahkusid kolm meest sündmuskohalt. Tulistaja tabati mõni aeg hiljem Hispaaniast.

Prokuratuur süüdistas Sakhokiat avaliku korra raskes rikkumises ning tulirelva ebaseaduslikus käitlemises. Ülejäänud kaht meest süüdistati avaliku korra raske rikkumise kaasaaitamises.

Kohus mõistis Sakhokiale karistuseks kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse, karistusaja hulka loetakse seni eelvangistuses viibitud aeg. Sundrahana peab grusiin maksma 750 eurot. Sakhokia kaasosalised Aleksei Mihhejev ning Vladimir Trahhov mõisteti kõikides süüdistuses õigeks. Kuna Sakhokia karistusaja alguseks loetakse möödunud aasta juulit, vabaneb mees vanglast juba järgmisel aastal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles