Politsei avastas jaanipidudelt 30 joobes alaealist

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: John Powell / TopFoto / Scanpix

Politsei kontrollis eilsel jaaniõhtul Eesti eri paigus ligi 300 jaanitulel toimuvat ja avastas ligi 30 alkoholi tarvitanud alaealist.

Politseikolonelleitnant Marti Magnus ütles, et kuigi jaanilaupäeval, 23. juunil sai politsei väljakutseid tavapärasest rohkem, oli päev politsei jaoks siiski võrdlemisi rahulik.

«Sarnaselt eelmistele aastatele said enamik inimesi peo ilma meieta peetud. Kuid paraku on neid, kes ei oska pidupäeva nautida. Üle Eesti tabati 61 alkoholi tarvitanud juhti ning lisaks kolm narkojoobes kahtlusega roolikeerajat. Peale puhumiste kontrolliti eile ja üleeile alla 300 jaanitule ning avastati ligikaudu 30 alkoholi tarvitanud alaealist,» märkis ta.

Magnus lisas, et teatati ka kaklustest ja perevägivallast. «Mitmel juhul muutus purjus elukaaslane agressiivseks ning kas ähvardas või lõi partnerit. Oli kaklusi peopaikades. Kurb, et osa inimesi ei oska alkoholi pruukida ning muutuvad juues agressiivseks. Kui keegi näeb kaklust või kuuleb korteris läbi seina mürglit, siis tuleks helistada 112,» lausus politseinik.

Eelmisel ööpäeval juhtus seitse inimkannatanuga liiklusõnnetust. «Kahel juhul on kahtlus, et juht võis olla alkoholi tarvitanud. Kui rooli istudes on ikka väikene kahtlus kainuse osas, siis tuleks sõit edasi lükata või otsida kaine sõber. Nii täna kui ka homme viime läbi juhtide kainusekontrolle ning seda kõikjal Eestis.»

Politseile anti teada ka kahest vahejuhtumist õhkrelvaga. «Ühel juhul ähvardas üks peoline teist, teisel juhul tarvitati koos alkoholi ning hakati märki laskma, kuid toimus juhulask mehe reide ning ta toimetati haiglasse. Tuletan meelde, et mistahes relv ja alkohol ei käi kokku. Sellise käitumise tagajärjed võivad olla väga tõsised,» rääkis Magnus.

Ta avaldas lootis, et inimesed naudivad tänast jaanipäeva rahulikult ja mõistlikult. «Operatiivteenistused on küll valmis appi tõttama, kuid parim pidu peetakse meieta,“ lausus politseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles