Galerii: Võrumaal autoga vastu puud sõitnud noormees sai raskelt viga

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lauges vasakkurvis sõiduki üle kontrolli kaotanud ja teelt välja vastu puud sõitnud noormees sai raskelt viga, kuid pääses surmast tänu turvavööle.

Täna kella 16.20 paiku sai häirekeskus ühelt liiklejalt teate, et Võru vallas Kubja-Roosisaare tee 1. kilomeetril on juhtunud raske liiklusõnnetus. Sündmuskohal selgitas politsei, et esialgsetel andmetel oli Ford Sierrat juhtinud esmase juhtimisõigusega 19-aastane noormees kaotanud sõiduki üle kontrolli ning teelt välja vastu puud sõitnud. Juht sai raskelt viga ning viidi haiglasse.

Teeolud õnnetuse kohas ja ajal olid head. Lubatud suurim sõidukiirus oli teelõigul 90 km/h. Politsei veendus, et juht kasutas nõuetekohaselt turvavööd, mis päästis ta surmast. Noormehe kainus selgitatakse ekspertiisis.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Ottomar Virk märkis, et avarii üksikasjad selgitatakse uurimises, ent sündmuskoha vaatlusel tuvastati märke suurest sõidukiirusest. «Ainuüksi tõik, et kokkupõrkes autoga murdus pooleks umbes 45 sentimeetrise läbimõõduga jäme mänd, annab aimu, et sõidukiirus ületas suurelt lubatud piirkiiruse,» lausus Virk.

«Piirkiirus on kehtestatud põhjusega ning sellest kinnipidamine aitab võita aega ohuolukordadele reageerimisel. Olgu roolis algaja või staažikas juht, arutu kihutamine võib mõlemal juhul tuua kaasa väga traagilisi tagajärgi,» ütles ta.

Tänavu on Eestis juhtunud avariides saanud viga 634 ja hukkunud 36 inimest, mullu samal ajal vastavalt 600 vigastatut ja 23 hukkunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles