Vallavanem vallandas koolidirektori keset lõpuaktust (13)

Villu Päärt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ale Sprenk mullu mais Krabi kooli direktorina. Sama koolihoone võõrandamine on väidetavalt ka põhjus, miks Skprenk vallandati tänavu Varstu koolijuhi kohalt.
Ale Sprenk mullu mais Krabi kooli direktorina. Sama koolihoone võõrandamine on väidetavalt ka põhjus, miks Skprenk vallandati tänavu Varstu koolijuhi kohalt. Foto: Sille Annuk

Võrumaal Varstu põhikoolis peeti 16. juunil põhikooli lõpuaktust. «See oli ilus päev. Nii tore klass! Meil on koolis imeline meeskond,» meenutab Ale Sprenk, kes on üle 20 aasta töötanud koolidirektorina. Neist 18 aastat oli ta Krabi kooli direktor, siis juhtis neli aastat korraga Krabi ja Varstu kooli. Tänavu oli esimene ja ühtlasi viimane aasta, kus ta oli Varstu kooli direktor.

Kooliaasta pidulik lõpp. Üksteist lõputunnistust oli kätte antud, ees ootas lõpetajate ja õpetajate ühispilt, kuid fotograaf ja pildilised pidid ootama. Vallavanem Mailis Koger kutsus direktori kõrvale. «Sisuliselt mind sunniti [lahkumisavaldusele] alla kirjutama. Kui ma poleks kirjutanud, oleks vallavanem ilmselt kirjutanud, et tutvus, aga keeldus alla kirjutamast,» räägib Sprenk.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles