Saaremaa vald lõpetab Abaja sadama ehituslepingu

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: K/Scanpix

Saaremaa vald lõpetab poolte kokkuleppel Abaja sadama ehituslepingu, sellega kaasnes vallale 10 000 euro suurune kulu, kirjutab Saarte Hääl.

«MTÜ Saarte Kalandus asus seisukohale, et Saaremaa vallavalitsuse esitatud rahataotlust Abaja sadama ümberehitamiseks pole võimalik sellisel kujul hindamiseks esitada, mis tähendas, et projekti ei toetata,» ütles vallasekretär Liis Lepik.

Tema sõnul oli toetuse saamine üks projekti elluviimise eeldustest, seda mõtet väljendati ka juba Kihelkonna vallavolikogu istungitel, kus Abaja sadamaga seonduvat arutati.

Kihelkonna vallas asuva Abaja sadama uuendamiseks sõlmiti 19. oktoobril Kihelkonna vallavalitsuse ja Kuressaare Ehituse vahel leping summas, mis koos käibemaksuga ulatus veidi üle 200 000 euro.

Oktoobris rääkis vallavanem Raimu Aardam Kihelkonna valla volikogus, et sadamaga saab kõik korda ja ta läheb lepingut tegema. Sadama jaoks oli eelarves olemas 50 000 eurot, Saarte Kalandusest loodeti saada 60 000.

Tänu lepingu lõpetamisele hoiab vallavalitsus eelarvest kokku 85 000 eurot, kuid samas peab maksma Kuressaare Ehitusele kokkuleppelise 10 000 eurot seni tehtud tööde eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles