Tallinna linnatransporti hakkab juhtima Deniss Boroditš (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Borodits
Deniss Borodits Foto: Postimees.ee

Tallinna Linnatranspordi AS-i uueks juhiks saab reformierakondlasest riigikogu liige Deniss Boroditš. 

TLT juhatuse esimehe koht vabanes, kuna senine kauaaegne juht Enno Tamm esitas kevadel ettevõttes lahvatanud korruptsiooniskandaali tõttu tagasiastumispalve.

Uue juhi konkursile laekus kokku 18 avaldust. Valikukomisjon valis neist välja neli, kes pääsesid vestlusvooru. 

«Komisjon valis nelja tugeva kandidaadi seast välja ühe kandidaadi. Komisjon valis siis nõukogule esitamiseks Deniss Boroditši,» ütles Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ERR-ile.

Deniss Boroditš tunnistas, et kui nõukogu ta Tallinna Linnatranspordi AS-i juhiks kinnitab, tuleb tal riigikogust lahkuda. 

Meedias käisid sahinad Deniss Boroditši võimalikest uutest plaanidest juba mõni kuu tagasi. 

Kunagine keskerakondlane, praegune reformierakondlane Deniss Boroditš distantseeris end mai alguses toimunud linnapea Taavi Aasa umbusaldushääletusest. 

Kas juba tol hetkel oli Boroditšil silme ees uus ametikoht Tallinna Linnatranspordi AS-is? «Ei, siis oli juhtkond paigas ja nagu ma juba ütlesin, et otsuse kandideerida tegin ma kuu keskel. Viimasel või eelviimasel päeval esitasin avalduse, käisin töövestlusel ja nüüd äsja sain teada, et valikkomisjon teeb ettepaneku nõukogule nimetada mind ametisse.» vastas Deniss Boroditš. 

Hetkel on Boroditši Tallinna linnavolikogu mandaat peatatud. «Kas on mõtet oma mandaat taastada või mitte, näitab aeg,» ütles Boroditš ja lisas, et nõukogu positiivse otsuse korral kavatseb ta pühenduda täielikult oma uuele tööle.

Kas Deniss Boroditš lahkub Reformierakonnast ja liitub Keskerakonnaga? «See ei ole see küsimus, mille peale ma olen mõelnud. Kui nõukogu võtab otsuse vastu, siis saab edasi mõelda,» ütles Boroditš. 

Ta täpsustas, et Tallinna Transpordi AS-i juhatuse esimehe ameti vastuvõtmine «ei pea olema seotud erakondliku kuuluvusega». «Otsus, kas kuuluda või mitte kuuluda ühte või teise erakonda, on minu isiklik õigus. Praegu olen ma Reformierakonna liige ja mulle pole esitatud avaldusi või mõtteid erakonnast lahkumiseks,» selgitas Boroditš. 

Deniss Boroditš ütles, et ta ei tea, kui suur ta palk uuel ametikohal olema saab. «Ma ei tea seda. Mis puudutab lepingutingimusi, siis sellest pole ma kellegagi rääkinud. See on eraldi läbirääkimiste protsess,» ütles Boroditš. 

Reformierakondlane Kristen Michal avaldas sotsiaalmeedias lootust, et Deniss Boroditš «pole nagu eelmised ja mandaadiga ei kauple». 

«Meil on arusaam, et Reformierakonna valijatelt ja meeskonnas saadud mandaat ei ole kaubaks, ehk seniks kuni Deniss on linnale kuuluva aktsiaseltsi palgal, ta volikogus huvidekonflikti ennast ei sea,» ütles Michal.  

«Siin on Denissi südametunnistus otsustaja, kas ta läheb oma ametioskusi kasutama paremaks või nagu eelmised - mandaat andis töökoha. Loodan, et ta pole nagu eelmised ja mandaadiga ei kauple,» jätkas Michal.

Deniss Boroditš on varem kuulunud Keskerakonda ja olnud aastatel 2007-2011 Tallinna abilinnapea.

Enno Tamm pöörab elus uue lehekülje

Peale seda, kui Tallinna Linnatranspordi AS-i nõukogu kinnitab ametisse selle uue juhi Deniss Boroditši ja rahuldab ettevõtte senise juhi Enno Tamme lahkumisavalduse, plaanib Tamm ettevõttest lahkuda.

«Ma kaldun arvama, et ettevõttele võiks [minu jätkamine] mõnda aega kasulik olla, aga ma ise olen seda meelt, et on aeg elus uus lehekülg pöörata,» ütles Tamm BNS-ile, lisades, et mis see võiks olla, ta veel ei oska öelda.

Enno Tamm on juhtinud Tallinna Linnatranspordi AS-i ja selle eellast Tallinna Autobussikoondise AS-i 2010. aastast. Ta esitas käesoleva aasta aprillis ettevõtte nõukogule lahkumisavalduse, peale seda kui tema juhitud ettevõttes oli tuvastatud ulatuslik kriminaalkuriteo kahtlus.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles