Vikipalu metsatulekahju kustutas üle 1000 inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vikipalu metsatulekahju kustutamine
Vikipalu metsatulekahju kustutamine Foto: Mihkel Maripuu

12 päeva kestnud Vikipalu metsatulekahju kustutustöödel osales üle 1000 inimese. 

10. juunil kell 14:03 sai häirekeskus teate metsapõlengust Anija vallas, Vikipalu külas. Päästjad tajusid sündmuskohal kiiresti olukorra tõsidust ning sündmusele väljasõiduaste tõsteti neljandale ehk kõrgeimale astmele. Tuli levis esmaspäeva õhtuks tuule tõttu pea 200 hektarile.

Lisaks meeskondadele riiklikest komandodest sõitsid sündmuskohale ka vabatahtlikud päästjad, kaitseliitlased ja vabatahtlikud elanikud lähemalt ja kaugelt. Lisaks sellele osales kustutustöödel ka PPA kopter ja luuretegevusi teostas Kaitseväe kopter.

Kustutustöödel osalesid meeskonnad viieteistkümnest riiklikust komandost ehk pea 450 päästjat. Lisaks olid kustutustöödele kaasatud ka vabatahtlikud, kes tegid nende päevade jooksul kokku pea 6000 töötundi.

Metsas käis 87 inimest vabatahtlikest päästekomandodest, 62 inimest kaitseliidust, 80 inimest reservpäästerühmast ja 304 vabatahtlikku.

«Päästeamet soovib tänada kõiki inimesi, kes kustutustöödel osalesid. Tänu teie pealehakkamisele ning järjekindlusele oli võimalik ennetada suuremaid kahjusid ning olukord kiiresti kontrolli alla saada,» kirjutas päästeamet. 

Lisaks soovib päästeamet tänada kõiki ettevõtteid, kes lubasid oma töötajaid kustutustöödele ning vabatahtlikke, kes pakkusid tööde teostamiseks tehnikat.

Kustutustööd Vikipalus lõppesid 21. juuni õhtul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles