Vangidel avaneb peagi võimalus kasutada piiratud kujul internetti (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klaviatuur
Klaviatuur Foto: SCANPIX

Kui valitsus kiidab neljapäeval heaks vangistusseaduse muutmise, on kinnipeetavatel peagi võimalus piiratud kujul internetti kasutada.

Eelnõuga võimaldatakse kinnipeetavatele selleks kohandatud arvutites ning vanglateenistuse järelevalve all ligipääs riigikogu ja õiguskantsleri veebilehele. Kehtiva seaduse kohaselt ei ole kinnipeetaval lubatud kasutada internetti. Küll aga on kinnipeetavatel vanglateenistuse järelevalve all juurdepääs ametlikele õigusaktide andmebaasidele ja kohtulahendite registrile.

Muudatus on tingitud Euroopa Inimõiguste Kohtu otsusest Romeo Kalda kohtuasjas Eesti riigi vastu, millega tuvastati inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsiooni artikli 10 rikkumine, kuna kinnipeetavale ei tagatud ligipääsu riigikogu veebilehele, õiguskantsleri veebilehele ja Euroopa Nõukogu Tallinna Infotalituse endisele veebilehele.

Muudatustega tagatakse kinnipeetavatele juurdepääs riigikogu veebilehele ja õiguskantsleri veebilehele. Samas on keelatud juurdepääs veebilehe osale, mis võimaldab kinnipeetaval elektroonilist suhtlemist.

Lisaks muudetakse vanglas hädaolukorra lahendamist puudutavaid sätteid ning vanglateenistuse pädevust vangla julgeolekut ja korda ohustava sündmuse lahendamisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles