Inimõiguslased: Michal lajatas homoküsimuses enda tegemata tööga

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: illustratsioon Katri Karing

Eesti inimõiguste keskuse juhatuse liikme Marianne Meiorgi sõnul on justiitsministri poolt totter põhjendada homopartnerluse seadustamisega venitamist rahva sallimatusega, sest see näitab vaid riigi enda tegematajätmist.

«Riigi ülesanne on teha selgitustööd võrdse kohtlemise ja sallivuse teemal,» ütles Meiorg tänasel inimõiguste keskuse aastaaruande esitlusel.

«On üsna kummastav kuulata, kui justiitsministeerium toetub enda või riigi tegemata tööle, et väljendada oma arvamust õiguskantsleri soovitustele. Mitte astuda järgmist samm seetõttu, et riik on eelneva sammu tegemata jätnud, ei ole adekvaatne põhjendus,» leidis inimõiguslane.

«Kindlasti tuleb ka see esimene samm ehk selgitustöö ära teha ja mitte jääda sellele toetuma.»

Õiguskantsler Indrek Teder teatas esmaspäeval, et põhiseadusega on vastuolus olukord, kus Eestis pole õiguslikku raamistikku samasooliste isikute püsiva kooselu reguleerimiseks.

Justiitsminister Kristen Michal ütles seepeale Postimees.ee’le, et Eesti ühiskond ei ole veel valmis samasooliste inimeste peresuhete seadustamiseks ning peale surutud sallivus võib anda täiesti vastupidise tulemuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles