Saaremaa vald võitis ärimehega peetud kohtulahingu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harilaiu majakat kutsutakse rahvasuus ka Saaremaa Pisa torniks.
Harilaiu majakat kutsutakse rahvasuus ka Saaremaa Pisa torniks. Foto: Küllike Rooväli / Postimees.

Vallalt nn Saare Pisa torni ehk Harilaiu majaka 777 777 krooni ja 77 sendi eest ostnud ärimees nõudis tehingu tühistamist, kuid jäi kohtus kaotajaks.

Kohus jättis rahuldamata ärimees Meelis Osa hagi Kihelkonna vallavalitsuse vastu alusetult saadud maagilise summa nõudes, kirjutab Meie Maa.

Osa sõnal ei ole ta kohtuotsusega rahul, kuid ei soovinud lähemalt kommenteerida, kas ta kavatseb selle kõrgemal seisvasse kohtusse edasi kaevata.

Kihelkonna vald pani majaka koos 0,7 hektari teenindusmaaga Vilsandi rahvuspargis Harilaiu poolsaarel müüki 2003. aastal enampakkumise korras.

Meelis Osa ostis majaka koos kaevu, põlengus kahjustada saanud majakavahielamu ja saunaga 2004. aasta veebruaris pärast valla ebaõnnestunud enampakkumist ja volikogu heakskiidul.

Osa ei saanud majaka juurde teenindusmaad ning nõudis seetõttu kohtult tehingu kehtetuks tunnistamist.

Ta taotles kohtu kaudu tehingu tühistamist ja raha tagastamist, sest olevat teinud lepingu eksimuse tõttu ja teda olevat maa erastamisest valesti informeeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles